Konserter
 

SPELSÄSONG 2022 

19 januari, Najaden

 Kristine West                flöjt 
 Erik Rydvall                  nyckelharpa 
 
2 februari, Najaden 
 Beethovens septett och Schuberts oktett, med medlemmar ur Helsingborgs Symfoniorkester 
 
16 mars, Stadsbiblioteket 
 Trio Ardore                     violin, valthorn, fagott

 
21 september, Martin Luthers kyrka 
 Emma Dencker                                  violin 
 Anna-Stina Mühlhäuser                    violoncell 
 Jolanta Konopnicka Johansson          piano 


16 oktober, Najaden 
 Cappella Lundensis och Cappella Nova. 
 Ledning Wieska Szymczynska. 


9 november, Najaden 
 Duo Quennerstedt och Sjöströmska kvartetten

 
7 december, Halmstads slott 
 Daniel Carlsson                countertenor 
 

Tack för ditt medlemskap och för att du stöttar kammarmusiken i Halmstad! 

Vi återkommer med information om medlemsavgiften för 2022 vid vårterminens start.  
 

Mats Reuter, ordförande


HÖSTPROGRAM 2021

Bästa Kammarmusikvänner! 

Efter vårens inspelade konserter njöt vi av sommarens alla möjligheter, både i natur och förhoppningsvis även av konserter. Inspelningarna med Wirénkvartetten samt Eva Rydén och Per Henrik Johansson blev riktigt fina konserter och musikerna var mycket nöjda med inspelningarna. Konserterna kan Du njuta av genom att följa länken www.halmstadkammarmusik/youtube

Till hösten börjar vi våra konserter i september. Vi ser fram emot att få uppleva fysiska sådana, tillsammans med andra människor!

Hoppas också att ni, kära lyssnare, har bokat in alla konserterna i er kalender!

Vi vill påminna om medlemsavgiften, 100 kronor. 

Har Du betalt den för det pandemiska året 2020 räcker den också för 2021. Men vi kan glädja alla medlemmar med att utsikterna är stora för en förnyad inbetalning inför 2022. Pandemin tycks vika...


Mats Reuter, ordförande
                                                                                               Foto: Emelie Thoor (Therese Ahlbeck)

onsdag 22 september 

Martin Luthers Kyrka kl 19:00


Sensommar-akvareller


De Halmstadsfödda sångarna Therese Ahlbeck och Fredrik Essunger bjuder på nordisk lyrik men också mycket annat.

Therese Ahlbeck          sopran

Fredrik Essunger          baryton

Jolanta K Johansson     piano Program:


Bernstein 

Leoncavallo

Mozart

Nystroem

Rangström

Stenhammar

med fleraTherese Ahlbeck, sopran, har studerat vid klassiska musiklinjen på Birka Folkhögskola med examensår 2010, Sundsgårdens Folkhögskola 2010 - 2012, klassisk sång vid Det Jyske Musikkonservatorium 2014 - 2016 och Stockholms Konstnärliga Högskola SKH Opera 2016 - 2019.


Fredrik Essunger, baryton, föddes 1994 i Halmstad och började sjunga i kör vid sju års ålder. Därifrån gick det raskt via Estetisk utbildning på Sturegymnasiet till två år på Ingesunds musikhögskola och slutligen till Operahögskolan i Stockholm. Fredrik har bland annat sjungit roller som Papageno i Trollflöjten, Ben i Telefonen och Guglielmo i Le Villi. Han har även mottagit Stipendier från Anders Walls stiftelse, Ulf Jönssons minnesfond, Halmstad kommuns kulturstipendium och Operahögskolans vänförening mm.


Jolanta K Johansson är en för Halmstadpubliken välkänd musiker. Som kammarmusiker kan Jolanta höras runtom i södra Sverige. Jolanta är pianopedagog vid Kulturskolan i Halmstad och medlem i styrelsen för Kammarmusikföreningen.


Fritt inträde - kollekt 

                                                                                                                      Foto: Mathias Loovgren


onsdag 6 oktober   Najaden kl 19:00

Concerto Copenhagen kommer till Halmstad under sin 30-årsjubileumsturne!

2021 firar Concerto Copenhagen sin tillblivelse 1991, och med detta jubileumsprogram bjuds publiken på verk som haft speciell betydelse under åren som gått.
Minnesvärda exempel är: Telemanns dråpliga Don Quijote suite, det verk som frambringat mest skratt och ovationer genom åren. Bachs konsert för oboe och violin, som i CoCo:s tolkning korats till "bästa inspelning" av engelska BBC. Antonia Vivaldis sprudlande sinfonia La Sena Festiggiante, som celebrerar CoCo:s flitigaste gästdirigent Alfredo Bernardinis första konsert. Och mycket annat!
Det blir varierad kost för alla sinnesstämningar, från hårresande preston till stillsam meditation, från vackraste vackra till dråpliga dissonanser och från livsbejakande glädje till hjärtesorg.
En full palett av affekter i barockskrud.

"En av de bästa ensemblerna för tidig musik målar en färggrant blomstrande, hemlighetsfull och dessutom ständigt dansant hänryckande barockbild." Die Welt

MEDVERKANDE
Fredrik From, violin och ledning
Antoine Torunczyk, oboe
Concerto Copenhagen (totalt 12 musiker)

PROGRAM
Arcangelo Corelli
Concerto Grosso D-dur op 6 nr 4

Henry Purcell
Pavan för stråkar

Heinrich Biber
Battaglia

Georg Friedrich Händel
Concerto Grosso d-moll op 3 nr 5

PAUS

Antonia Vivaldi
Sinfonia ur La Sena

Festeggiante

Johann Sebastian Bach
Konsert c-moll för oboe och violin BWV 1060

Georg Philipp Telemann
Don Quijote-sviten

                           Olivier Messiaen


onsdag 24 november   Najaden kl 19:00

Olivier Messiaen


Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du temps, Kvartett för tidens ände, ett av musikhistoriens mer tänkvärda verk, "Kvartett för tidens ände". Denna musik, som framförs av utmärkta musiker, ser vi mycket fram emot. Kompositören Messiaen räknas till de mest betydelsefulla och inflytelserika europeiska tonsättarna under 1900-talet. presenteras för oss av en grupp med internationell prägel. 


Kymia Kermani                 klarinett 

Hyewon Lim                     violin 

Belinda Jones                     piano 

Anna-Stina Mühlhäuser   violoncellOm musikerna:


Kymia Kermani, klarinett, född i Nederländerna, utbildad vid Conservatorium van Amsterdam och vid Royal College of Music i London där hon hade ett stipendium. Som solist har Kymia konserterat i Europa, Afrika, Mellanöstern och som medlem i Daniel Barenboims "Väst-östliga Divanorkestern" i Sydamerika, och har bl a uruppfört ett verk av den holländske tonsättaren Jan van Dijk. Hon har spelat i många orkestrar, som the Royal Philharmonic Orchestra i London och Staatskapelle i Berlin, och inbjudits att delta i festivaler runt om i världen. Som kammarmusiker har hon med olika ensembler framträtt i bl a Concertgebouw, Cadogan Hall, Royal Festival Hall och the Royal Albert Hall, där hon utgjorde en av artisterna i konsertserien "Rising Star". Hon har även som deltagare i musiktävlingar vunnit ett flertal priser.

Hyewon Lim, violin, föddes i Sydkorea. Efter de första årens violinundervisning i Sydkorea fortsatte Hyewon sin utbildning vid Glinka Specialized Music School i Novosibirsk dit hon flyttade vid 15 års ålder, och senare vid Universität für Musik und darstellende Kunst i Wien där hon tog sin magisterexamen med "distinction".

Hyewon har erövrat ett flertal priser vid internationella tävlingar, deltagit vid internationella musikfestivaler och arbetat i olika orkestrar i Europa. Har sedan 2012 en fast tjänst i Malmö Symfoniorkester som hon kombinerar med uppdrag som solist och kammarmusiker i t ex Berlin, Köpenhamn och Malmö.

Anna-Stina Mühlhäuser, cello, examinerades vid Musikhögskolan i Göteborg. Därefter följde studier i London och ett flertal internationella masterclasses varpå ett av Kungl. Musikaliska Akademiens större utlandsstipendier möjliggjorde ytterligare två års studier med avslutande examen vid Robert-Schumann-Hochschule i Düsseldorf. Tillbaka i Sverige fick Anna-Stina en tjänst som cellist i Musik i Hallands kammarensemble med konsertverksamhet regionalt, nationellt och internationellt under en period av 20 år. Anna-Stina, som också under längre tid spelat i GöteborgsOperans orkester, är numer verksam som frilansande cellist.

Belinda Jones, piano, är en superb solo-, duo- och kammarmusiker, baserad i London. Belinda är utbildad vid Chetham´s school of Music, Royal Academy of Music och vid Royal College of Music, det sistnämnda via ett stipendium. Belinda har framträtt i kända konsertsalar över stora delar av världen, så som t.ex. Rachmaninov Hall i Moskva, Concertgebouw i Amsterdam, Esplanade i Singapore, Palau de Musica i Barcelona, Wigmore Hall, Cadogan Hall, S.t Martin in the Fields m.fl. i Storbritannien och vid många festivaler i Storbritannien och Ryssland. Hon har vunnit ett flertal priser vid pianisttävlingar i Storbritannien och Portugal, arbetat med the Philharmonia Orchestra i London och med BBC. Hennes senaste cd "Calliope" med sopranen Sarah Dacey uppmärksammades och recenserades av BBC. Belinda undervisar också, bl a på Trinity Laban Conservatoire och Royal College of Music i London.

Vår efterlängtade höstliga Slottskonsert är tyvärr inte möjlig att genomföra i år. 

Vi hoppas att den kan bli av under 2022!