Konserter

HÖSTPROGRAM 2021

Bästa Kammarmusikvänner!

Efter vårens inspelade konserter njöt vi av sommarens alla möjligheter, både i natur och förhoppningsvis även av konserter. Inspelningarna med Wirénkvartetten samt Eva Rydén och Per Henrik Johansson blev riktigt fina konserter och musikerna var mycket nöjda med inspelningarna. Konserterna kan Du njuta av genom att följa länken www.halmstadkammarmusik/youtube

Till hösten börjar vi våra konserter i september. Vi ser fram emot att få uppleva fysiska sådana, tillsammans med andra människor!

Hoppas också att ni, kära lyssnare, har bokat in alla konserterna i er kalender!

Vi vill påminna om medlemsavgiften, 100 kronor.

Har Du betalt den för det pandemiska året 2020 räcker den också för 2021. Men vi kan glädja alla medlemmar med att utsikterna är stora för en förnyad inbetalning inför 2022. Pandemin tycks vika...

Mats Reuter, ordförande

Foto: Emelie Thoor (Therese Ahlbeck)

onsdag 22 september

Martin Luthers Kyrka kl 19:00

Sensommar-akvareller

De Halmstadsfödda sångarna Therese Ahlbeck och Fredrik Essunger bjuder på nordisk lyrik men också mycket annat.

Therese Ahlbeck          sopran

Fredrik Essunger          baryton

Jolanta K Johansson     piano

Program:

Bernstein

Leoncavallo

Mozart

Nystroem

Rangström

Stenhammar

med flera

Therese Ahlbeck, sopran, har studerat vid klassiska musiklinjen på Birka Folkhögskola med examensår 2010, Sundsgårdens Folkhögskola 2010 - 2012, klassisk sång vid Det Jyske Musikkonservatorium 2014 - 2016 och Stockholms Konstnärliga Högskola SKH Opera 2016 - 2019.

Fredrik Essunger, baryton, föddes 1994 i Halmstad och började sjunga i kör vid sju års ålder. Därifrån gick det raskt via Estetisk utbildning på Sturegymnasiet till två år på Ingesunds musikhögskola och slutligen till Operahögskolan i Stockholm. Fredrik har bland annat sjungit roller som Papageno i Trollflöjten, Ben i Telefonen och Guglielmo i Le Villi. Han har även mottagit Stipendier från Anders Walls stiftelse, Ulf Jönssons minnesfond, Halmstad kommuns kulturstipendium och Operahögskolans vänförening mm.

Jolanta K Johansson är en för Halmstadpubliken välkänd musiker. Som kammarmusiker kan Jolanta höras runtom i södra Sverige. Jolanta är pianopedagog vid Kulturskolan i Halmstad och medlem i styrelsen för Kammarmusikföreningen.

Fritt inträde - kollekt

Foto: Mathias Loovgren

onsdag 6 oktober   Najaden kl 19:00

Concerto Copenhagen kommer till Halmstad under sin 30-årsjubileumsturne!

2021 firar Concerto Copenhagen sin tillblivelse 1991, och med detta jubileumsprogram bjuds publiken på verk som haft speciell betydelse under åren som gått.
Minnesvärda exempel är: Telemanns dråpliga Don Quijote suite, det verk som frambringat mest skratt och ovationer genom åren. Bachs konsert för oboe och violin, som i CoCo:s tolkning korats till "bästa inspelning" av engelska BBC. Antonia Vivaldis sprudlande sinfonia La Sena Festiggiante, som celebrerar CoCo:s flitigaste gästdirigent Alfredo Bernardinis första konsert. Och mycket annat!
Det blir varierad kost för alla sinnesstämningar, från hårresande preston till stillsam meditation, från vackraste vackra till dråpliga dissonanser och från livsbejakande glädje till hjärtesorg.
En full palett av affekter i barockskrud.

"En av de bästa ensemblerna för tidig musik målar en färggrant blomstrande, hemlighetsfull och dessutom ständigt dansant hänryckande barockbild." Die Welt

MEDVERKANDE
Fredrik From, violin och ledning
Antoine Torunczyk, oboe
Concerto Copenhagen (totalt 12 musiker)

Arcangelo Corelli
Concerto Grosso D-dur op 6 nr 4

Henry Purcell
Pavan för stråkar

Heinrich Biber
Battaglia

Georg Friedrich Händel
Concerto Grosso d-moll op 3 nr 5

PAUS

Antonia Vivaldi
Sinfonia ur La Sena

Festeggiante

Konsert c-moll för oboe och violin BWV 1060

Georg Philipp Telemann
Don Quijote-sviten

Olivier Messiaen

onsdag 24 november   Najaden kl 19:00

Olivier Messiaen

Olivier Messiaens Quatuor pour la fin du temps, Kvartett för tidens ände, ett av musikhistoriens mer tänkvärda verk, "Kvartett för tidens ände". Denna musik, som framförs av utmärkta musiker, ser vi mycket fram emot. Kompositören Messiaen räknas till de mest betydelsefulla och inflytelserika europeiska tonsättarna under 1900-talet. presenteras för oss av en grupp med internationell prägel.

Kymia Kermani                 klarinett

Katarina Andreasson        violin

Belinda Jones                     piano

Anna-Stina Mühlhäuser   violoncell

Vår efterlängtade höstliga Slottskonsert är ännu inte möjlig att boka, så vi ber att få återkomma.

Vi hoppas att den kan bli av någon gång under hösten!